Boomgaard- en minicamping De Lindehof

Klik hier om de adresgegevens te tonen
Boomgaard- en minicamping De Lindehof
Accommodatie
18 Staanplaatsen

Over deze camping

VEKABO mini-camping De Lindehof te Gees in Drenthe is een rustgevende groene romantische familie camping gelegen aan de rand van het rustieke dorp Gees, een eeuwenoud karakteristiek esdorp gelegen op de hogere zandgronden van Zuidoost Drenthe. Hier zijn de oude boerderijen van het "hallehuis" type met hun hoge rieten daken nog in hun oorspronkelijke staat gebleven. Historische monumenten die zich verenigd weten in de status van "beschermd dorpsgezicht". Hier heerst een ogenschijnlijke rust, maar vergist u zich niet: het gastvrije Gees biedt volop vertier aan liefhebbers van een landelijke vakantie: oftewel dat is kamperen in Drenthe.

Romantisch en rustig kamperen in een boomgaard te Gees: De ruime mini-camping De Lindehof past in dit landschap: een kleine beschutte boomgaard van 0,7 ha. en omzoomd door struiken en bomen. Wel weer zo dat er mooie uitzichten zijn naar de zonsondergang en zonsopkomst. De Lindehof telt 18 plaatsen. De plaatsen zijn niet als zogenoemde "vakjes" ingericht. Wel is elke plaats 12 meter lang en 10 meter breed. U bent dus verzekerd van heel erg ruime plekken. Prominent in de Lindehof staat een grote en brede schaduwlinde. Een boom van een boom waaraan de Lindehof haar naam ontleent. In vroeger tijden bood de linde schaduw voor het vee. Het is goed toeven op de zitbanken onder deze boom. Nu geeft de linde schaduw voor de gasten. ‘s Morgens maken de vogels u wakker met een concert.

Een belangrijk natuurbehoud project op onze minicamping is de jonge aanplant van oude zeldzame hoogstamfruit boomrassen welke alleen in Drenthe voorkomen. Deze bomen -die nog niet al te groot zijn- bieden u schaduw, maar vooral ook appels en peren en pruimen die u mag opeten of meenemen. ‘s Avonds branden er in de fruitbomen altijd waxinelampjes, ter verhoging van de romantische sfeer. Overigens hebben wij er voor gezorgd dat elke kampeerplek voldoende zon heeft. Kinderen hebben op "de overzichtelijke lindehof" volop de ruimte om naar hartelust te spelen, en dat is fijn voor de ouders. Voor de kleintjes is er de zandbak, de glijbaan, de schommel en het slinger-klimtouw in de lindeboom. Ook in 2013 kunt u uw pc of laptop meenemen, de Lindehof biedt gratis gebruik aan van WiFi: draadloos internet op de camping! En u kunt uiteraard uw mail lezen. Op het terrein kunt u met uw eigen apparatuur gebruik maken van Digitenne. Hiervoor dient u een buiten/ binnen gemonteerde antenne te gebruiken. In sommige gevallen is het ook mogelijk met een antenne in uw caravan tent of camper het Digitenne signaal te ontvangen.

Het sanitaire gebouw is gebouwd in de Drentse stijl, en beschikt over 4 ruime douches (geen muntmeters), 4 toiletten en 6 wastafels. Er is een wasmachine, centrifuge en een afvoergelegenheid voor chemische toiletten aanwezig. Eventueel staat de wasdroger van ons tot uw beschikking. Enkele keren in het seizoen organiseren we een wandeling door de natuur van de opnieuw meanderende Geeser stroom. Roofvogels en langharige runderen en herten zijn da

Details

  • Staanplaatsen: 18
  • Type: Minicamping
  • Actieve boerderij: Nee

Kosten

  • Extra gasten toegestaan: Nee

Kenmerken

Faciliteiten & Voorzieningen

  • minicamping
Klik hier om Google Maps in te laden.

Regels

  • Roken toegestaan: Onbekend
  • Huisdieren toegestaan: Onbekend
  • Feesten toegestaan: Onbekend
  • Kinderen toegestaan: Onbekend
Boomgaard- en minicamping De Lindehof

Geplaatst door Boomgaard- en minicamping De Lindehof

  • Nederland
Talen
Nederlands
Profiel status
Geverifieerd
Request to book
??/nacht
Zoeken
Ligging
Prijs
Verblijven
Facilititeiten

Vergelijk campings

Vergelijk